Dezastrul pe care guvernarea liberală l-a produs in ultimii doi ani in Delta Dunării a fost recunoscut de premierul Călin Popescu Tăriceanu, prezent pentru o "vizită de lucru" in Rezervația Biosferei. Pentru salvarea situației, Tăriceanu a anunțat măsuri pe care echipa sa de zgomote le considera "nocive" in urmă cu nici doi ani.

Tăriceanu a anunțat mai multe măsuri pentru Deltă și a enumerat cateva din problemele care au dus Rezervația la dezastru, uitand să menționeze că toate se datorează politicii pe care atat Partidul Național Liberal, cat și Partidul Democrat au aplicat-o in ultimii doi ani. Tăriceanu a spus că va cere interzicerea pescuitului industrial in Deltă, pentru că braconajul a ajuns la cote alarmante, iar presiunea pe resursă a crescut foarte mult (in anii ’90 se pescuiau aproximativ 17.000 de tone de pește pe an, iar acum abia 3.500 de tone).

Premierul a spus că ar putea fi introduse noi permise de pescuit, care să conțină mai multe informații, dar nu a suflat o vorbă despre faptul că permisele existente pană in 2005, pe care liberalo-democrații au decis să le schimbe, conțineau toate aceste date. Se mai intenționează interzicerea folosirii unor obiecte tradiționale de pescuit, deși nici una din restricțiile și prohibițiile impuse pană acum nu a fost respectată. Despre programul de reconstrucție ecologică - premiat pe vremuri și care stagnează de doi ani -, Tăriceanu a spus că există proiecte care așteaptă finanțare europeană și că cel mai optimist termen pentru primirea banilor ar fi 15 iulie 2007.

Pană mai anul trecut, Sulfina Barbu se bătea cu pumnul in piept că autoritățile de la București vor contracta credite de zeci de milioane de euro de la diverse bănci europene, care de care mai impresionate de calitatea guvernării și de credibilitatea și profesionalismul guvernanților