Deși ani la rand societatea civilă, presa și angajați ai TVR au semnalat și condamnat imixtiunile politice in activitatea televiziunii publice, lista viitorului Consiliu de Administrație al TVR conține mai mult ca niciodată nume implicate in viața politică.

Ca orice alt for compus reprezentativ, Consiliul de Administrație al TVR este un mic parlament, unde contează taberele și interesele. Interese ale grupurilor din spatele fiecărui reprezentant, care implică numai subiecte importante. Astfel, datorită procentelor deținute in parlament, PSD are cei mai mulți reprezentanți - trei - in consiliu. O a doua tabără este cea a PNL, care are doi oameni in consiliu, unul din partea partidului, altul din partea guvernului pe care il controlează. Andi Lăzescu și Cătălin Avramescu reprezintă tabăra "Băsescu", in timp ce reprezentanții UDMR și ai minorităților se "dau" cu puterea, oricare ar fi ea.

Conservatorul Barbato și cei doi reprezentanți ai salariaților sunt singurele semne de intrebare legate de ce tabără vor sprijini cand va fi vorba despre subiecte delicate care vor trebui votate in Consiliul de Administrație.Prima oară in istoria ultimilor ani ai TVR, președintele director general al instituției ar putea fi un om politic, Alexandru Sassu, reprezentantul PSD.