Ministrul de externe Adrian Cioroianu a declarat ca isi va da demisia daca "cineva demonstreaza ca a facut de ras Romania" la intalnirea cu omologul sau american, asa cum sustine presa. Fara dovezi, Cioroianu asteapta scuze din partea jurnalistilor.

Ministrul de externe Adrian Cioroianu s-a suparat pe presa de la Bucuresti, acuzånd-o pentru modul cum a reflectat prima sa intålnire cu secretarul de stat Condoleezza Rice. O parte a presei a pus comportamentul sau pe seama unei directii de politica externa in favoarea Rusiei. Ministrul de externe a sustinut ca nu a putut avea o expunere mai larga in fata omologului sau american pentru ca nu a fost o conferinta de presa comuna, precizånd ca orice alt ministru ar fi primit acelasi tratament din partea lui Rice. El a avertizat ca jurnalistii "vor trebui sa-si ceara scuze". Afirmatiile sale sunt insa contrazise de dialogul sutinut de Rice cu prilejul altor intrevederi bilaterale de la Washington.

Ministrul de externe Adrian Cioroianu a declarat ca isi va depune demisia daca cineva demonstreaza ca a facut Romania de ras in intalnirea cu secretarul de stat american Condoleezza Rice sau ca apropie Romania de Rusia, asa cum a afirmat presa. "Daca cineva demonstreaza, cumva, ca eu duc Romania spre Rusia si ca am facut de ras aceasta tara, imi depun demisia", a spus Cioroianu, potrivit Realitatea TV.

In continuare, acesta a subliniat ca nu a fost o conferinta de presa sau "o discutie de 14 cuvinte", asa cum s-a scris in presa. Ministrul de externe a sustinut ca intalnirea cu Rice a durat 30 de minute. "Sunt oameni care vor sa demonstreze ca Traian Basescu a avut dreptate", a adaugat el. Basescu a refuzat initial sa semneze numirea lui Adrian Cioroianu la conducerea MAE. Comentariile din presa s-au referit in mare parte la inregistrarea video si transcrierea conferintei, postate pe site-ul Departamentului de Stat American (http://www.state.gov).


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.