Pentru a nu mai fi deranjati de Politie, Garda Financiara si Garda de Mediu atunci cand depun prada braconata din apele fluviului, stapanii din umbra ai Deltei au mutat o dana portuara a unui sereleu din Sulina in "curtea" flotilei militare de la malul Dunarii din municipiul Tulcea.

Operatiunea, proiectata de liderul local al PSD Trifon Belacurencu, Dan Verbina si de senatorul Daniel Ilusca, a fost pusa in practica de prefectul Lefter Chirica.

Societatea Amorel SRL primise initial o platforma portuara situata in vecinatatea portului militar din Tulcea, care apartine CJ. Firma a amenajat, fara autorizatie, un debarcader, care a ajuns, conform Politiei, placa turnanta a braconajului piscicol din Delta. Recent, firma a fost evacuata. Imediat, prefectul a dispus ca platforma de acostare a navelor, proprietatea Amorel, sa fie mutata in "curtea" UM 02044, care gazduieste Grupul de Nave de Sprijin al Infanteriei Marine din Babadag.

Initial, comandorul Ion Zaharia, comandantul UM 02044, i-a comunicat prefectului ca "mutarea pontonului Amorel SRL la dana UM 02044 nu se poate efectua".

Prefectul a raspuns ca amplasarea debarcaderului la dana de acostare a Marinei nu necesita cheltuieli din partea Armatei. Comandorul nu a mai replicat la actiunea in forta a prefectului, iar debarcaderul privat functioneaza din plin in "curtea" Armatei.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.