Prima consta in aceea ca, folosindu-se de autoritatea pe care o avea in calitate de lider al miscarii, a obligat mai multe persoane, cazate in imobile aflate sub controlul M.I.S.A, sa desfasoare diverse activitati lucrative, denumite `karma yoga`, neremunerate, in stare de aservire, cu incalcarea dispozitiilor legale referitoare la conditiile de munca, in beneficiul exclusiv al M.I.S.A.

O alta infractiune se refera la faptul ca, in perioada 1991 - martie 2004, impreuna cu o parte din invinuitii din dosar, a initiat, constituit si apoi condus in interiorul Asociatiei M.I.S.A., un grup infractional organizat, care ulterior s-a extins. A treia infractiune se refera la publicarea si vinzarea unor carti, in care sint promovate idei antisemite, reluate ulterior in cursurile de `yoga` sustinute in fata adeptilor MISA, au instigat la ura rasiala si nationala impotriva poporului evreu.O alta infractiune consta in aceea ca, a constituit un grup de persoane care promoveaza idei si conceptii ce instiga la ura rasiala, etnica, religioasa si antisemitism.

A cincea infractiune consta in aceea ca ar fi promovat o ideologie rasiala in rindurile adeptilor MISA. O alta infractiune consta in faptul ca, desi la data de 29 martie 2004 i-a fost ridicat pasaportul, a trecut ilegal frontiera de stat a Romaniei, indreptindu-se spre Suedia. Bivolaru mai este acuzat si ca, desi nu poseda pasaport sau alt titlu de calatorie valabil, a trecut ilegal frontiera de stat a Regatului Suediei, fiind arestat la data 4 aprilie 2005 de organele de politie din orasul Malmö-Suedia. Liderul MISA a fost trimis in judecata si pentru savirsirea infractiunii de instigare la ultraj contra bunelor moravuri si tulburarea linistii publice. Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Bucuresti.