Departamentul de Stat american a facut public raportul anual privind traficul de fiinte umane. Potrivit acestuia, Romania este atat sursa, cat si tara de tranzit pentru persoanele traficate din Republica Moldova, Ucraina si Rusia catre Italia, Spania, Germania si alte state europene, in scopuri de munca fortata si exploatare sexuala. si, ca si anul trecut, Romania a fost inclusa in "Nivelul 2" de risc, alaturi de alte state europene importante.
Printre chestiunile care au produs ingrijorare se numara provocarile continue cu care se confrunta Guvernul in ceea ce priveste identificarea victimelor traficului de fiinte umane si stabilirea unui sistem functional de asistenta pentru acestea. Iar recomandarea raportului este ca Guvernul sa realizeze o campanie de constientizare a opiniei publice, in scopul scaderii cererii, al carei public-tinta sa fie clientii comertului sexual.

Totusi, documentul specific pentru Romania observa ca tara noastra continua sa inregistreze progrese importante in ceea ce priveste combaterea traficului de fiinte umane. Printre progresele importante, raportul mentioneaza implementarea unor programe de coordonare a victimelor si crearea unei baze nationale de date in vederea identificarii victimelor si redirectionarii acestora, stabilirea unor centre regionale de asistenta pentru victime, cresterea numarului de traficanti deferiti justitiei, precum si noile masuri de imbunatatire a cooperarii cu ONG-urile axate pe combaterea traficului de fiinte umane.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.