"Sustin aplicarea noii taxe auto la sase luni de la publicare pentru ca este in spiritul Codului Fiscal", a spus Vosganian.

Finantele vor modifica taxa de inmatriculare auto, prin depunerea unei alte formule de calcul, agreate de Comisia Europeana, spre aprobare, in Parlament.

Comisia Europeana a declansat, printr-o scrisoare de notificare, procedura de incalcare a tratatului (infrigement) impotriva Romaniei din cauza taxei de inmatriculare auto, in urma cu aproape doua luni. Comisia a considerat ca taxarea masinilor la mana a doua vandute de cetatenii romani este discriminatorie fata de cele vandute de cetatenii din alte state membre UE, precum si ca nivelul taxei depaseste valoarea reziduala sau de piata a masinii in cazul celor foarte vechi.

La inceputul lunii mai, Finantele au raspuns Comisiei printr-o scrisoare in care au prezentat principiile pe baza carora va fi formulata noua grila de calcul. Aceste principii raspund, insa, doar uneia dintre cele doua solicitari ale Comisiei, respectiv celei privitoare la nivelul taxei pentru masinile vechi.