Primarul sectorului 4 al Capitalei, Adrian Inimaroiu, este acuzat de majoritatea consilierilor locali ca nu poate justifica 5,5 miliarde lei

Potrivit contestatarilor, suma respectiva a fost solicitata de primar pentru organizarea referendumului din 19 mai, intr-o ciorna a raportului justificativ, o cabina de vot fiind evaluata la cate 10 milioane lei.

De asemenea, Inimaroiu nu a reusit sa justifice in fata Consiliului Local nici utilizarea celor 40 milioane RON proveniti in urma accesarii, in luna decembrie a anului 2006, a unei linii de creditare, in conditiile in care, la acea data, excedentul primariei era de 91,4 milioane RON.

Primaria Sectorului 4 a Capitalei contiuna sa fie scena unor scandaluri legate de maniera in care primarul, Adrian Inimaroiu gestioneaza fondurile comunitatii.

Astfel, acuzat de catre majoritatea consilierilor locali, de faptul ca nu poate justifica utilizarea, pentru organizarea referendumului din 19 mai, a sumei de 550.000 lei noi, primarul Inimaroiu obstructioneaza desfasurarea statutara a sedintei de Consiliu. "Primarul nu a dat Consiliului niciun fel de explicatii despre cheltuirea acestei sume, n-am vazut decat o ciorna unde erau trecute valori de cate 1.000 lei pentru o cabina de vot facuta din patru scanduri", a afirmat consilierul local, Ioan Dragan.

Mai mult, pe langa aceste acuze, edilu-sef Inimaroiu mai are de justificat si modul in care a valorificat suma de 40 milioane lei noi, provenita in urma angajarii, la inceputul anului trecut, a unei linii de credit. Asta, in conditiile in care, potrivit consilierului Dragan, "in luna decembrie a anului 2006, Primaria sectorului 4 avea un excedent de 91,4 milioane lei. Numai ca, urma accesarii respectivei linii de credit, primarul a folosit 10 milioane lei pentru schimarea placutelor stradale si beculetele care au ornat sectorul 4 in timpul sarbatorilor de iarna". Pus in fata acestor acuzatii venite din partea majoritatii consilierilor locali, primarul Inimaroiu afirma, cu seninatate: "va asigur ca nu exista niciun fel de problema in ceea ce priveste cheltuirea fondurilor publice".


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.