Presedintele Traian Basescu a semnat ieri decretul prin care Zsolt Nagy, ministrul Comunicatiilor si Tehnologiei a fost supendat din functie, datorita inceperii urmaririi penale impotriva acestuia din urma in dosarul privatizarilor strategice.

Cauza cu pricina, in care proaspatul ministru supendat este acuzat de sprijinirea unui grup infractional si tradare prin transmitere de secrete, l-a adus ieri pe Nagy in fata anchetatorilor Parchetului inaltei Curtii de Casatie si Jutitie, unde mai sus numitul a dat prima declaratie in calitate de invinuit.

Ministrul Comunicatiilor si Tehnologiei, Zsolt Nagy a fost suspendat ieri, din functie printr-un decret semnat de catre presedintele Traian Basescu. Decizia presedintelui a avut la baza concluziile raportului intocmit de Comisia speciala instituita in urma sesizarii facute in 6 decembrie, de catre Parchetul General de pe langa inalta Curte de Casatie si Justitie pentru analiza plangerilor penale referitoare la savarsirea unei infractiuni in exercitiul functiei de catre Zsolt Nagy. Acesta este acuzat de sprijinire a unui grup infractional organizat cu caracter transnational si de tradare prin transmitere de secrete ce aduc atingere sigurantei nationale. invinuirile cu pricina l-au adus pe Nagy, ieri in fata procurorilor Parchetului General, unde ministrul suspendat a dat prima declaratie in calitate de invinuit in controversatul dosar.

Dupa ce a fost audiat, Nagy a precizat ca invinuirea lui in acest dosar "este o razbunare, un santaj politic impotriva UDMR, pentru ca nu sustine motiunea de cenzura a PD". Potrivit Parchetului inaltei Curti de Casatie si Justitie, Nagy cu nume de cod Hakinnen a verificat permanent daca discutiile telefonice ale celor doi consultanti internationali Stantchev si Benyatov, acuzatii de spionaj precum si cele ale celor doi functionari ministeriali romani Mucea si Donciu, acuzati de tradare, erau ascultate. Este vorba despre discutii legate de privatizarilor unor societati romanesti, printre care si Electrica Muntenia Sud. Datorita dosarului cu pricina a mai fost suspendat din functie un alt ministru, de data aceasta al Economiei, anume Codrut seres, deoarece si impotriva lui s-a inceput urmarirea penala, sub aceleasi acuzatii ca ale ministrului proaspat suspendat.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.