Familia Nicoara a devenit brusc cunoscuta in comuna galateana Tulucesti pentru ca toti cei cinci membri ai sai sunt suspecti de botulism, o boala despre care satenii cred ca este exotica, pentru ca nu au mai pomenit asa ceva. Deocamdata, cauza bolii pare sa fie conserva de peste primita de la Cantina Saracilor. Tatal, Eugen Nicoara, si cei doi baieti mai mari, Claudiu si Alexandru, au fost internati la Institutul "Matei Bals" din Bucuresti, iar cei doi copii mai mici sunt monitorizati la Spitalul de Boli Infectioase din Galati.

Eugen Nicoara are 39 de ani, a fost sofer la Galati, dar a intrat in somaj si a ramas in casa natala din Tulucesti. Nevasta l-a lasat, dupa care a cunoscut-o pe Tudorita Falca, o tanara de 27 de ani din satul vecin, Sivita. Nu s-au luat cu acte, dar au facut mai multi copii. Cel mare, Claudiu, a venit pe lume in ‘98, urmat de Alexandru in ’99, Lavinia in 2003 si Laurentiu in 2005. Acum, mama este plecata in Italia. Nicoara incearca sa-si creasca singur cei patru copii. Venitul familiei este format din trei alocatii, o alocatie de sprijin si venitul minim garantat, in total 351 lei.
Situatia familiei Nicoara a intrat in urma cu ceva vreme in atentia autoritatilor.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.