Guvernul este de acord cu interzicerea utilizarii cianurilor in industria miniera de extractie a aurului si argintului din Romania.
Potrivit unui comunicat de presa al Ministerului Mediului si Dezvoltarii Rurale, in sedinta sa de ieri, Executivul a adoptat un punct de vedere pozitiv fata de proiectul legislativ initiat de senatorii Eckstein-Kovacs Peter si Gheorghe Funar, privind completarea articolului 4 din Legea 85/2003, Legea minelor.

Forma propusa de cei doi senatori prevede ca "activitatea miniera bazata pe folosirea tehnologiei prin cianuri, in orice etapa a exploatarii aurului si argintului, precum si in orice etapa a procesarii si innobilarii reziduurilor este interzisa (...)". Decizia Guvernului a fost luata la initiativa ministrului Mediului, Attila Korodi. El a solicitat o perioada de tranzitie de cinci ani pentru companiile care folosesc in acest moment cianura in procesul tehnologic.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.