Fostul sef de Stat Major al Unitatii speciale de Aviatie a Ministerului de Interne, comandor Sorin Haidu, a fost trimis in judecata.

Angajati ai unitatii speciale au delapidat bugetul ministerului in masa, dupa ce au incasat zeci de prime pentru misiuni care nu s-au desfasurat niciodata.

In urma unui control, mai multi ofiteri si maistri militari au solicitat incetarea raporturilor de serviciu cu Ministerul de Interne si trecerea in rezerva.

Fostul sef de stat major Sorin Haidu a fost
trimis in judecata de procurorii Parchetului Militar. Haidu impreuna cu trei maistri militari au fost acuzati ca, timp de doi ani, ar fi incasat ilegal prime de zbor pentru misiuni pe care nu le-au executat. Cei patru sunt judecati pentru abuz in serviciu, fals, uz de fals, delapidare si inselaciune.
In urma cercetarilor, s-a stabilit ca, din 2004 pana in 2006, aproape toti angajatii unitatii ridicau de la casierie salarii de cateva zeci de ori mai mari decat in mod normal. 45 de angajati ai societatii au dat banii inapoi, 17 dintre ei fiind anchetati.

Printre cei din urma se numara
fostul comandant al unitatii, generalul Constantin Ilie, si adjunctul acestuia, comandorul Sorin Haidu. Unsprezece angajati ai Unitatii speciale de aviatie, printre care si generalul Ilie, au fost sanctionati administrativ cu amenda de o mie de lei fiecare.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.