Magistratii Tribunalului Bucuresti au hotarat ca Ion Gusan alias "Patronu", un cunoscut interlop din Moldova care este arestat in Bucuresti sub acuzatia de constituire si sprijinire a unui grup infractional organizat, complicitate la infractiunea de trafic de migranti, de fals material in inscrisuri oficiale si de fals privind identitatea, sa poata fi scos de dupa gratii, pe cautiune.
Sentinta insa poate fi atacata cu recurs de catre procurori. "Patronu" a fost retinut de catre procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism la jumatatea lunii aprilie. "in carca" acestuia se mai adauga pe langa infractiunile mai sus mentionate si acuzatiile de finantare a activitatilor ilegale ale retelei, acordarea de imprumuturi cu camata, acte de coruptie prin "cumpararea" unor functionari publici.

Reteaua criminala pe care o conducea Gusan isi constituise segmentele si opera in Federatia Rusa, Republica Moldova, Ucraina, Romania, Austria, Italia, Marea Britanie si Germania, fiind implicata si in derularea unor operatiuni de extorcari de bani, proxenetism, actiuni de jaf si talharie.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.