Un comisar de la Garda Financiara-Sectia Braila a fost trimis in judecata pentru spaga. Viorel Dobrogeanu, in calitate de comisar la Garda Financiara �Sectia Braila, in luna noiembrie 2005, a pretins unei persoane achizitionarea unui autoturism marca Skoda Octavia 2, pe numele societatii comerciale din Braila la care persoana denuntatoare era director.
Dobrogeanu a pretins ca autoturismul, in valoare de 31.019,20 euro, sa fie cumparat prin societatea comerciala din Braila, deoarece in felul acesta nu exista obligatia achitarii TVA aferenta. El si-a recuperat TVA deductibila, aferenta avansului si primei rate, care au fost platite de inculpat, in valoare de 3 000 lei.

In schimbul acestei sume, comisarul nostru promisese ca-l va avertiza pe directorul denuntator asupra controalelor economice care urmau sa fie efectuate de Garda Financiara-Sectia Braila, si ca, la eventualele contraventii constatate, nu va fi sanctionat sau, in cel mai rau caz, i se vor aplica sanctiuni la limita minima prevazuta de lege. Dobrogeanu a mai fost denuntat si de o alta persoana care, in perioada august-septembrie 2006, detinea o societate comerciala al carei obiect de activitate era montarea de tamplarie din termopan. Acesta a reclamat ca acelasi comisar ii pretinsese montarea de termopane la locuinta personala, promitandu-i, in schimb, protectie cu ocazia controalelor.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.