Monica Macovei si Victor Ponta sustin ca modificarea Legii ANI ar fi legata de pericolul clauzei de salvgardare, insa Tudor Chiuariu considera ca aceasta este doar o speculatie electorala.

Fostul ministru al Justitiei Monica Macovei a declarat simbata seara, la emisiunea "Euroscepticii" de la Realitatea TV, ca modificarea Legii Agentiei Nationale de Integritate (ANI) s-a facut "de frica clauzei de salvgardare" si ca, prin forma votata, parlamentarii au aratat ca nu au dorit o lege care sa le controleze averile. "Stiti ca noi, in 17 ani, in Romania, foarte putine lucruri am facut fara presiuni externe si aceasta este una dintre legile adoptate cu presiune externa", a declarat Macovei, referindu-se la Legea ANI.

Monica Macovei a mai spus ca modificarile aduse de ministrul Justitiei, Tudor Chiuariu, prin ordonanta de urgenta, au venit "tocmai pentru ca au existat critici in opinia publica romaneasca, nu stiu daca si de la Bruxelles", dar si de teama clauzei. Ministrul Tudor Chiuariu a anuntat pe 28 mai ca a inaintat Guvernului o ordonanta de urgenta care modifica Legea ANI si care face mai exigenta procedura de verificare a averii.

Victor Ponta, ministrul "din umbra" al PSD pentru Justitie, a vorbit si el ieri despre pericolul activarii clauzei de salvgardare. Vicepresedintele social-democrat a facut referire la un articol din "Le Figaro", in care comisarul european pentru Justitie, Franco Frattini, spunea ca ia foarte in serios posibilitatea activarii clauzei, in cazul in care nu se vor constata "consolidari in sistemul juridic al Romaniei si in cel al Bulgariei".


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.