Cistigatorul Palme d’Or s-a simtit mai bine la Cannes decit in Romania.
"Va marturisesc ca eu inca nu am avut o zi in care sa ma bucur de acest premiu", au fost primele cuvinte ale lui Cristian Mungiu, la o conferinta de presa gazduita joi de Institutul Francez. "Atmosfera a fost mai placuta pentru noi la Cannes decit in momentul in care am venit in Romania si as vrea ca, deocamdata, sa ne concentram asupra bucuriei pe care meritam sa o simtim, apropo de acest premiu", a mai spus regizorul. Alaturi de cineast si de actorii Anamaria Marinca, Laura Vasiliu si Vlad Ivanov, la eveniment a participat si echipa filmului, de la scenograf la sunetist.

"Am luat premiul, l-am pus in geanta si l-am trecut de vama fara probleme. N-a trebuit sa il arat, dar controlorul care opera scannerul a observat Premiul Palme d’Or in bagaj, a scos o exclamatie de uimire si si-a chemat toti colegii sa il vada", a povestit cineastul Cristian Mungiu, dupa ce criticul Alex. Leo Serban a povestit ca regizorul si-a pierdut valizele, pe care le-a recuperat abia azi. Alt moment crucial a fost acela in care echipa filmului a ajuns la petrecerea postdecernare Palme d’Or fara invitatii. Asa ca sotia lui Mungiu a scos trofeul si a intrebat daca le faciliteaza intrarea la petrecere.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.