Este investigat modul in care Constantin Constantinescu a dat unda verde pentru un contract de servicii de tiparire cu firma Xerox.

O ancheta a DNA s-a lasat zilele trecute cu trecerea pe linie moarta a inca unui greu din Televiziunea Romana. Directorul Departamentului IT, cunoscut drept "calculatoristul sef", a fost schimbat din functie, locul sau fiind preluat temporar de directorul tehnic, Horia Cazan. Departamentul condus pana ieri de Constantinescu ar putea fi restructurat si transformat in serviciu. La randul sau, directorul acestuia este cercetat pentru o serie de contracte cel putin dubioase, incheiate pe perioada cat s-a ocupat de sistemul informatic al TVR.

Scandalul iscat pe seama Departamentului IT a pornit la una dintre ultimele sedinte ale fostului Consiliu de Administratie al TVR. Intr-o perioada in care membrii acestui organism tremurau de frica sa nu fie scosi vinovati pentru jaful din televiziunea publica, alaturi de Tudor Giurgiu, directorul Constantin Constantinescu se pornise pe facut investitii. Acesta s-a prezentat in fata CA-ului cu un plan de achizitii care i-a ingrozit practic pe toti cei prezenti. In timp ce Tudor Giurgiu se dadea peste cap de ceasul mortii ca sa mai ia un credit pentru a plati salariile, directorul Constantinescu vroia practic sa goleasca visteria TVR-ului pentru a cumpara calculatoare.