Premierul Tariceanu a declarat ca Guvernul va aloca, de la bugetul de stat, 100 de milioane de euro pentru consiliile locale care nu dispun de banii necesari pentru cofinantarea proiectelor din agricultura, anuntand totodata suplimentarea numarului de angajati ai Agentiei de Plati

"Am decis alocarea a 100 de milioane de euro pentru consiliile locale care au deja proiecte SAPARD, dar nu au banii necesari pentru cofinantare. Experienta programului SAPARD, prin care am primit fonduri europene de preaderare, trebuie sa ne ajute si in continuare pentru absorbtia banilor care vin pentru dezvoltare rurala", a spus Tariceanu potrivit NewsIn.

Premierul a anuntat ca va fi suplimentat numarul persoanelor care lucreaza in Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit. "Sunt foarte multe proiecte depuse la agentie, pentru care exista cereri de plata. Trebuie sa se mareasca viteza de procesare a acestor proiecte in asa fel incat beneficiarii sa isi primeasca banii". Potrivit premierului, in acest moment exista la Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit 5009 de proiecte de investitii in mediul rural, finantate prin programul SAPARD, iar valoarea totala a fondurilor UE alocate pentru aceste proiecte este de 1,6 miliarde de euro.

Tariceanu a mai anuntat ca un grup interministerial si reprezentantii Autoritatii Nationale pentru Reglementarea si Monitorizarea Achizitiilor Publice (ANRMP) se vor intruni luni pentru a stabili modificarile care vor fi aduse legislatiei privind achizitiile publice, astfel incat licitatiile sa nu mai poata fi blocate de contestatii.

"Foarte multe institutii care deruleaza proiecte cu fonduri europene se plang ca, dupa organizarea licitatiilor, conform actualei legislatii, urmeaza intotdeauna contestatii. Contestatiile se fac de multe ori cu foarte multa usurinta si numai din dorinta de a-i bloca pe cei care au castigat, chiar daca nu exista temeiuri juridice solide",a explicat Tariceanu.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.