Trei nume grele ale mediului de afaceri din Arges dau cu subsemnatul pe la DIICOT. Cei trei, patronul "Argecom", Gheorghe Axinte, Leo de la Strehaia si Florina Anghelina, sefa TSD Curtea de Arges, sunt cercetati pentru savarsirea infractiunilor de spalare de bani, evaziune fiscala si a altor fapte conexe.

Magistratii DIICOT s-au sesizat cu doua luni in urma, atunci cand patronul firmei de constructii "Argecom", Gheorghe Axinte, a achizitionat Crama Statiunii Vini-Viticole stefanesti.

Ancheta a inceput de la respectarea normelor de organizare a licitatiei. Au urmat verificari ale afacerilor lui Axinte cu Universitatea Pitesti, de la care a incasat 338 miliarde lei, contravaloarea lucrarilor de constructie a noului campus universitar, situat in zona Targul din Vale, pe locul fostului circ al foamei, lucrari obtinute fara nici o licitatie, dar si asupra provenientei sumelor cu care a fost achizitionata SC "IPEE" Curtea de Arges.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.