Un reporter al Televiziunii Romane este pe cale sa arunce in aer relatia Romaniei cu NATO. Alina Grigore, de la departamentul Stiri, se afla in prezent „sechestrata“, de oficialii Aliantei intr-un hotel din Afganistan.

Aceasta plecase intr-un tur de presa la Cartierul General NATO din Bruxelles si la misiunile din Afganistan si Pakistan. La Kabul, reportera TVR a incalcat mai multe dintre normele de securitate impuse de NATO. Un raport intern facut de oficialii Aliantei arata ca Alina Grigore a incercat sa saboteze conferintele de presa si a hartuit cu intrebari inoportune mai multi oficiali.

O ziarista a directiei de stiri a Televiziunii Romane este pe cale sa arunce in aer relatia Romaniei cu NATO. Alina Grigore se afla in prezent in Afganistan, trimisa de TVR cu un parteneriat NATO. Comportamentul acesteia din ultima vreme i-a exasperat pe partenerii din Alianta, care au fost fortati zilele trecute sa o "sechestreze" pe reportera TVR intr-o camera de hotel. Se pare ca Alina Grigore a incalcat mai multe din regulamentele NATO, fapt ce s-ar putea lasa cu un scandal diplomatic de proportii.

Reprezentanta Televiziunii Publice, aflata in prezent la Kabul, a fost scoasa acum cateva zile din program si izolata in hotelul unde era cazata. Masura a fost luata dupa ce Alina Grigore absentase la punctele de pe agenda, facandu-si propriul program. In periplurile sale, redactora a incalcat normele de securitate si a incercat sa intre in contact cu militarii romani de acolo. Cum prezenta ei in Afganistan se datora unei invitatii facute de Directia de Diplomatie Publica a NATO, si nicidecum Ministerului Apararii Nationale, oficialii de acolo au avertizat-o pe aceasta sa renunte la escapadele sale. In loc sa se potoleasca, reprezentanta postului public a devenit agresiva cu organizatorii. Un raport intern NATO povesteste ca "jurnalista a incercat sa saboteze conferintele de presa, a hartuit oficialitatile cu intrebari fara rost si a fost agresiva cu ofiterii".


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.