"Votul este unul clar, dat impotriva coruptiei" "Cred ca ar trebui organizate in cel mai scurt timp cu putinta alegeri anticipate", a declarat Elmar Brok, membru politic in PPE

Europarlamentarul german Elmar Brok, membru al biroului politic PPE, a avertizat ca rezultatul votului la referendumul de sambata privind demiterea presedintelui Traian Basescu impune organizarea imediata a alegerilor anticipate in Romania, arata, luni, pagina de Internet a Deutsche Welle citata de Mediafax. Deputatul german apreciaza ca votul in favoarea presedintelui Traian Basescu exprima vointa electoratului de continuare a reformelor stopate in justitie si a luptei impotriva coruptiei.

Raport al Comisiei Europene

"Votul este unul clar, dat impotriva coruptiei. Cred ca ar trebui organizate in cel mai scurt timp cu putinta alegeri anticipate, astfel incat vointa populara a romanilor sa fie transpusa, practic, in legislatia care va fi adoptata in viitor. Amanarea alegerilor pentru Parlamentul European si mai ales demiterea ministrului Justitiei, Monica Macovei, o persoana care a insemnat pentru noi principala asigurare impotriva coruptiei, sunt evolutii ingrijoratoare pentru Romania, mai ales daca nu se vor organiza alegeri anticipate", a declarat Elmar Brok.

Intrebat cum vede evolutia politica din Romania daca nu se va organiza un scrutin pentru Parlament in urmatoarea perioada, el a spus: "In acest caz voi cere imediat Comisiei Europene sa intocmeasca un raport despre cum Romania are nevoie sa indeplineasca criteriile de aderare. Altfel, trebuie aplicate clauzele de salvgardare, prevazute in tratat".

Aplicarea clauzelor de salvgardare

Avertizarea deputatului Elmar Brok arata nervozitatea celui mai influent grup politic din Parlamentul de la Bruxelles fata de ultimele evenimente negative inregistrate in Romania, comenteaza Deutsche Welle. Dupa Markus Ferber, Elmar Brok este al doilea europarlamentar care vorbeste explicit de aplicarea clauzelor de salvgardare.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.