Initierea de consultari cu parlamentarii pentru promovarea uninominalului si a legii lustratiei precum si intalniri o data la trei luni cu romanii in Piata Universitatii sunt propunerile lui Basescu anuntate dupa victorie.
"Suntem in fata unei realitati care nu mai poate fi analizata de politicieni la televizor, suntem in fata rezultatului votului poporului roman", a afirmat Basescu imediat dupa anuntarea procentelor de la exit-poll-uri.

"Pana la urma, politica are o singura masura: capacitatea de a primi voturi, de a fi credibila, de a genera incredere si de a a-i strange pe romani in jurul unor obiective", a spus Basescu in aplauzele multimii stranse in fieful democratilor. El a remarcat faptul ca a obtinut cu aproximativ peste un milion mai multe voturi decat la alegerile prezidentiale din 2004 in conditiile in care cinci partide s-au coalizat impotriva sa. "75 la suta din participantii la vot au fost in favoarea celor sustinute de mine si doar 25 la suta i-au sustinut pe cei 322 sau, altfel spus, pe domnii Voiculescu, domnul Ion Iliescu, Geoana, Hrebenciuc, Vadim Tudor si,
de ce nu, pe domnul Verestoy Attila.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.