Mark A. Taplin, adjunctul ambasadorului SUA la Bucuresti, si Donato Chiarini, seful Misiunii Comisiei Europene in Romania, s-au acreditat in fruntea unor detasamente de observatori la referendum.
SUA si UE au transmis - in premiera pentru Romania - unul dintre cele mai serioase avertismente cu privire la corectitudinea referendumului de astazi destinat soartei lui Traian Basescu. Cancelariile de la Washington si de la Bruxelles au trimis instructiuni clare catre misiunile lor diplomatice de la Bucuresti pentru ca diplomatii de rang inalt sa se acrediteze la Biroul Electoral Central ca observatori externi pentru scrutinul destinat mentinerii sau demiterii lui Traian Basescu. Este o premiera pentru Romania.

Ambasada SUA la Bucuresti i-a acreditat pe toti diplomatii sectiei politice. Mai mult, in fruntea lor l-a pus pe insusi Mark A. Taplin (foto dreapta), adjunctul ambasadorului Nicholas F. Taubman si sef interimar al misiunii diplomatice pe perioada absentei acestuia. Este acreditat si atasatul de informatii si presa al SUA, Paul Oglesby. Surse diplomatice ne-au declarat ca ambasadorul Nicholas F. Taubman a primit instructiuni stricte, de la nivel inalt, sa nu paraseasca sediul ambasadei pentru a fi in permanenta in legatura directa cu Departamentul de Stat.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.