Mai multe companii straine si-au aratat interesul pentru modernizarea Aeroportului Transilvania din Targu Mures. Este vorba despre investitori din Marea Britanie, Cehia, Polonia si Ungaria, iar proiectul pe care il vizeaza este estimat la 29 milioane de euro.

Potrivit Mediafax, conducerea aeroportului a contactat deja mai multe ambasade de la Bucuresti, carora le-a prezentat proiectul de dezvoltare a unitatii, pentru identificarea de parteneri externi.

"Le-am prezentat posibilitatile de finantare pentru proiectele de modernizare, respectiv extinderea pistei, noua aerogara, Airport Business Center, si zona cargo.
Valoarea investitiilor este de circa 29 de milioane de euro", a declarat, ieri, directorul aeroportului, Stefan Petru Runcan, adaugat ca a discutat pe aceasta tema, miercuri, cu ambasadorul Marii Britanii in Romania si cu consilierul comercial al ambasadei.

Modalitatile de colaborare pentru modernizarea aeroportului, aflat in subordinea Consiliului Judetean Mures, vor fi stabilite in perioada urmatoare.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.