Societatea a depus la comisie o documentatie in care reclama problemele aparute intr-un contract de asociere cu Primaria Bucuresti, prin care dorea ca, in parteneriat public privat, sa realizeze un centru social de agrement in sectorul trei al Capitalei pe o suprafata de teren de opt hectare. Potrivit documentelor societatii, Consiliul General al Primariei Bucuresti a aprobat favorabil proiectul pe 5 decembrie 2002, Directia Generala de Urbanism precizand ca nu ar exista o solicitare de retrocedare asupra terenului pe care urma sa se realizeze proiectul.

"Intre timp, petentul sustine ca s-a intrat intr-un proces de tergiversari interesat si ca a fost victima unei inselatorii a primarului general de atunci (Traian Basescu -n.r.)", a relatat din documente, presedintele comisiei, Tudor Mohora (PSD).

Ceea ce societatea franceza reclama este ca, ulterior, terenul ar fi fost retrocedat in baza unei cereri care data din 2001, adica cu mult timp inainte ca proiectul sa fie aprobat de catre Consiliul General al municipiului Bucuresti. Reprezentantii societatii reclama faptul ca persoana catre care s-a dispus retrocedarea nu ar fi avut documente certe care sa ateste faptul ca terenul i-ar fi apartinut si ca, mai mult, ulterior, l-a vandut prin intermediar, cu 50 de milioane de euro.

Deputatii au evitat sa se pronunte in vreun fel asupra cazului, un argument fiind acela ca se apropie referendumul privind demiterea presedintelui suspendat Traian Basescu si ca orice fel de discutie ar fi putut capata conotatii tendentioase. Tudor Mohora a anuntat ca saptamana viitoare vor fi chemati la audieri reprezentanti ai societatii franceze pentru mai multe lamuriri. Procedural, Comisia pentru abuzuri are posibilitatea sa solicite plenului Camerei Deputatilor infiintarea unei comisii parlamentare de ancheta, dar asta numai in situatia in care aspectele reclamate nu se pot elucida in cadrul dezbaterilor care vor urma.