Capii Electrica Moldova au monopolizat afacerile cu echipamente si instalatii electrice in Bacau. La inaintare au fost bagati sotii principalilor directori de la fosta societate de stat, un inginer energetician si un muzician de la Filarmonica „Mihail Jora“.

Elena Mazilu, sotia fostului director general al Electrica Moldova Traian Mazilu, si sotul directorului economic de la aceeasi societate, Stelian Dima Resmerita, contrabasistul filarmonicii, sunt coactionari la firma Energobit Bacau, un "puiut" al Energobit din Cluj, care asigura iluminatul Palatului Victoria

In structura actionariatului firmei Energobit Bacau se regasesc, alaturi de sotii directorilor, trei dintre "greii" firmei-mama clujene: Ioan Socea, Pal Peter (un apropiat al conducerii UDMR Cluj) si Stefan Gadola. Societatea functioneaza in Bacau inca din anul 2001 si nimeni n-a vazut nicio neregula in faptul ca rudele capilor energiei din Moldova se ocupa cu afaceri conexe sau care intra in conflict de interese cu Electrica Moldova. Asta in conditiile in care totul se petrecea chiar in vremea in care compania era inca o societate de stat

Elena Mazilu nu s-a multumit cu statutul de coactionar la Energobit Bacau si a infiintat, in toamna anului 2006, o firma pe cont propriu, Falma-Rom SRL Bacau, la care este unic actionar. Aceasta a obtinut imediat si un atestat de la Agentia Nationala de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE), cånd director general al Electrica Moldova era sotul ei, Traian Mazilu. Acesta din urma lucreaza acum la firma sotiei, care are birourile chiar la etajul cladirii unde isi are sediul E-ON, compania germana care a preluat Electrica Moldova

Capii Electrica Moldova au monopolizat afacerile cu echipamente si instalatii electrice in Bacau.
La inaintare au fost bagati sotii principalilor directori de la fosta societate de stat, un inginer energetician si un muzician de la Filarmonica "Mihail Jora".

Elena Mazilu, sotia fostului director general al Electrica Moldova, si sotul directorului economic de la aceeasi societate, Stelian Dima Resmerita, fac afaceri pe picior mare in domeniul energetic. Cei doi sunt coactionari la firma Energobit Bacau, un "puiut" al mult mai celebrei si profitabilei Energobit din Cluj. Firma "mama" asigura iluminatul in Palatul Victoria, sediul Guvernului Romaniei, dar si in foarte multe orase din tara.

In ceea ce priveste Energobit Bacau, alaturi de sotii directorilor, in structura actionariatului firmei se regasesc trei dintre "greii" firmei clujene: Ioan Socea, Pal Peter (un apropiat al conducerii UDMR Cluj) si Stefan Gadola. Societatea functioneaza in Bacau inca din anul 2001 si nimeni n-a vazut nici o neregula in faptul ca jumatatile capilor energiei din Moldova se ocupa cu afaceri conexe sau care intra in conflict de interese cu Electrica. Asta in conditiile in care Electrica Moldova era inca o societate de stat.

Energobit SRL Bacau are ca principal obiect de activitate comertul angro cu aparate electrice, echipamente si instalatii pentru producerea de energie electrica, este producator de componente pentru aparate si retele electrice, dar si comercializeaza accesorii pentru acestea. Energobit a facut numeroase si banoase afaceri cu Electrica Moldova.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.