Fostul suveran a solicitat politicienilor sa dea Romaniei o Lege fundamentala europeana "statornica si indreptata catre viitor"

Majestatea Sa Regele Mihai a participat ieri, alaturi de Familia Regala, la o serie de manifestari dedicate zilei de 10 mai, atat la studiorile Castel Film cat si la Palatul Elisabeta, unde i-a fost decernat Premiul "Hanno R. Ellenbogen Citizenship". Cu aceasta ocazie, Regele Mihai a facut un apel la pace catre politicieni, aratand ca acestia trebuie sa-si concentreze eforturile pentru a elabora o Constitutie statornica, europeana si nu pentru a slabi tara.

In numele "atator zeci de ani in slujba natiunii", Regele Mihai a cerut politicienilor sa dovedeasca instinctul binelui national, sa lase deoparte orice alte considerente si sa dea Romaniei o Constitutie europeana "statornica si indreptata catre viitor". "Acum, la inceput de drum institutional european si atlantic, natiunea romana mai are de indeplinit un pas istoric. Acest pas nu este unul politic, ci unul identitar si statal, care angajeaza viitorul tarii. In deplin respect pentru traditiile noastre si pentru democratie, Romania are nevoie sa-si daltuiasca o Constitutie europeana care sa dea un rol limpede, neechivoc si complementar institutiilor Statului", a aratat Regele Mihai.

Majestatea Sa a avertizat ca tot ceea ce indeparteaza de la pasul pe care Romania il mai are de facut "nu are alt efect decat sa slabeasca tara si sa-i atraga din ce in ce mai multe contestari".


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.