Dupa plecarea lui Tudor Giurgiu, postul public ar putea ramine si fara Consiliul de Administratie.

Comisiile de cultura din Parlament au respins ieri in sedinta comuna raportul de activitate al TVR pe 2006, cu 11 voturi impotriva si cinci abtineri. Votul comisiilor este facultativ, iar verdictul final urmeaza sa fie dat in plenul Parlamentului.

In cazul in care raportul pe 2006 va fi respins si in plen, Consiliul de Administratie (CA) al postului public va fi demis. Partidele isi vor numi iar reprezentantii, iar TVR va organiza alegeri pentru desemnarea a doi membri. In cazul unui vot pozitiv, Parlamentul va trebui sa desemneze un alt membru al CA in locul lui Tudor Giurgiu, care si-a dat demisia vineri.

Presedintele interimar Nicolae Vacaroiu a declarat ca va analiza oportunitatea numirii unui reprezentant al Administratiei Prezidentiale in CA la numirea unui nou consiliu, in contextul in care Traian Basescu si PD nu si-au desemnat reprezentanti, pledind pentru depolitizarea conducerii celor doua institutii publice.

"Daca exista o mica atentie in ceea ce priveste gestionarea veniturilor si daca exista o retinere in anumite cheltuieli, acest Consiliu de Administratie isi ducea mandatul la bun sfirsit", a explicat Catalin Micula, presedintele Comisiei de cultura din Camera Deputatilor. George Pruteanu, membru in CA, se considera insa "totalmente nevinovat": "Am fi avut o culpa, impreuna cu Giurgiu, daca ar fi existat voturi si decizii ale noastre, cu semnatura, pentru cheltuielile nesabuite si exorbitante care s-au facut".

Pruteanu afirma ca deciziile conducerii se luau cu premeditare in spatele lor. De altfel, membrii CA au aprobat raportul dupa multe certuri si negocieri, problemele fiind mai ales de natura financiara: TVR a inregistrat in 2006 pierderi de peste 17 milioane de lei.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.