Ministrul comunicatiilor, Zsolt Nagy, va lua luni la cunostinta invinuirile care i se aduc in dosarul privind scurgerile de informatii din domeniul energetic.
Zsolt Nagy este acuzat de sprijinire a unui grup infractional organizat cu caracter transnational. Procurorul general Laura Kovesi a transmis, miercuri, Administratiei Prezidentiale decizia de incepere a urmaririi penale pe numele ministrului, urmand ca presedintele interimar Nicolae Vacaroiu sa decida daca se impune suspendarea lui Nagy din functia de ministru. in data de 20 martie, presedintele Traian Basescu a trimis ministrului justitiei de la acea vreme, Monica Macovei, cererea privind inceperea procedurilor legale pentru urmarirea penala a lui Zsolt Nagy.

La randul sau, Macovei a transmis la Parchet documentele intocmite de Comisia Speciala de la Cotroceni. Zsolt Nagy, dar si fostul ministru al economiei, Codrut seres, au fost acuzati de procurori de sprijinirea grupului infractional coordonat de Stamen Stantcev.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.