Disputele legate de sursele de finantare ale campaniei lui Traian Bãsescu au starnit numeroase controverse. Presedintele a declarat, ieri, la intoarcerea in tarã, cã vizita la romanii din Spania va fi suportatã din propriul cont de campanie si cã nu va lãsa nici mãcar PD sã deconteze suma aferentã transportului aerian.

"Nu voi lãsa nici mãcar PD sã plãteascã, pentru cã in contul meu au venit suficiente donatii", a declarat presedintele suspendat. El a mai spus cã, potrivit legii, are dreptul de a-i fi asigurat transportul, dar cã pentru a evita orice speculatii, a decis sã nu foloseascã bani publici pentru aceastã deplasare si in campania pentru referendum, in general.

Traian Bãsescu a mai promis cã atunci cand va primi factura de la Romavia referitoare la costurile acestei deplasãri, o va face publicã pentru ca toatã lumea sã stie costurile vizitei din Spania. Pe de altã parte, senatorul PD Radu Berceanu a declarat sambãtã, la Realitatea Tv, cã partidul sãu a suportat costul deplasãrii lui Traian Bãsescu in Spania, adicã 53.000 de euro. Berceau a explicat cã PD a achitat deplasarea presedintelui suspendat Traian Bãsescu in Spania, adicã 53.000 de euro, drumul dus-intors cu avionul inchiriat de la Romavia.

Cat priveste alte costuri, Berceanu a precizat cã ele au fost suportate de organizatorii din Spania. Berceanu a explicat cã toate costurile despre care a vorbit sunt considerate cheltuieli de campanie ale PD. De cealaltã parte a baricadei, liberalul Eugen Nicolãescu a declarat cã secretarul executiv al PD, Elena Udrea, si soþul sãu, Dorin Cocos, impart oamenilor de afaceri bucuresteni cãrti de vizitã cu numãrul contului de campanie al presedintelui suspendat, acuzatii negate de fostul sef al Cancelariei prezidentiale.

"Avem informatii de la oameni de afaceri care ne-au comunicat acest lucru. Dacã stim asa ceva, trebuie s-o si spunem", a afirmat, la Realitatea Tv, liderul liberal. In replicã, fostul sef al Cancelariei prezidentiale, Elena Udrea, neagã, insã, afirmaþiile ministrului liberal. "Nu cunosc despre ce este vorba. Nu, categoric nu", a rãspuns Udrea acuzatiilor lui Nicolãescu, dar a adãugat cã, alãturi de colegii democrati, va face tot ce este nevoie pentru a-l sprijini pe Traian Bãsescu.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.