Nicolae Vacaroiu a comis-o, ieri, de trei ori simultan, in privinta cercetarii ministrului comunicatiilor si tehnologiei informatiei, Zsolt Nagy. Una dintre gafele de ieri poate constitui un motiv de suspendare a sa.

Graba strica treaba

In primul rand, presedintele interimar a incalcat dreptul la imagine al ministrului anuntand inceperea urmariri penale impotriva acestuia pentru sprijinire a unui grup infractional organizat cu caracter transnational, in celebrul dosar al privatizarilor strategice. Procurorii incepusera urmarirea penala din 27 aprilie si i-au comunicat aceasta masura lui Zsolt Nagy invitandu-l la audieri pentru data de 7 mai, drept pentru care cazul nu putea fi inca mediatizat. Nicolae Vacaroiu s-a grabit, insa, si a facut un comunicat de presa, fara sa astepte audierea ministrului.

Decizia de care a uitat Vacaroiu

In al doilea rand, presedintele interimar al Romaniei trebuia sa continue in informarea sa si sa spuna ce decizie va lua, de suspendare sau mentinere in functie a ministrului. Cu toate acestea comunicatul de presa nu precizeaza decat ca Nicolae Vacaroiu a fost informat de procurorul general cu privire la inceperea urmaririi penale si ca presedintele i-a adus la cunostinta premierului despre situatia prezenta. Cum numai presedintele Romaniei, fie el suspendat, poate decide suspendarea unui ministru, Nicolae Vacaroiu trebuia sa anunte si decizia. Intr-un final, la cateva ore de la comunicat, purtatorul de cuvant al Presedintiei a anuntat ca Nicolae Vacaroiu nu-l va suspenda pe Zsolt Nagy din functia de ministru.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.