Fostul ministru Codrut Seres a venit la Parchetul General pentru audierea in legatura cu invinuirile care i se aduc in dosarul energiei, in care noua persoane sunt cercetate pentru complot si subminare a economiei nationale in legatura cu mai multe contracte ale Hidroelectrica.

La intrarea in sediul Parchetului, Seres a spus doar a adus probe in apararea sa, insa a refuzat sa dezvaluie care sunt acestea, spunand ca procurorii sunt indreptatiti sa le vada inaintea jurnalistilor, informeaza NewsIn. Reamintim ca procurorii DIICOT i-au prezentat, in 12 aprilie, fostului ministru Seres invinuirile ce i se aduc in dosarul energiei: favorizarea infractorului si sprijinirea unui grup infractional care a creat o conducere paralela la Hidroelectrica, grup acuzat de procurori pentru complot si subminare a economiei nationale.

In opinia procurorilor DIICOT, cele noua persoane cercetate in dosar - printre care se afla fostul ministru al economiei Codrut Seres, directorul general al Hidroelectrica, Traian Oprea, si presedintele Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE), Nicolae Opris - s-ar face vinovate de subminarea economiei nationale si complot.

In rezolutia de incepere a urmaririi penale in dosar, din data de 3 aprilie, procurorii DIICOT explica in ce fel au ajuns sa formuleze aceste acuzatii. "in perioada anilor 2002-2003, functionarii numiti in conducerea SC Hidroelectrica SA, folosindu-se de prerogativele functiilor in care au fost investiti, au constituit o asociatie suprapusa, paralela si mulata pe organigrama societatii care a folosit aceasta societate in scopuri contrare obiectivelor statuate legal ce au fost de natura sa submineze economia nationala prin afectarea functionarii sistemului energetic national in conditii de siguranta, cu repercusiuni grave asupra intregului sistem economic national", se arata in rezolutia Parchetului.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.