17 membri ai clubului Rotary muncesc de o saptamana pe un santier al organizatiei Habitat pentru Umanitate, in Arges, la ridicarea unor locuinte pentru saraci

Milionarii olandezi au luat locul copiilor bogati din toata lumea, care si-au petrecut vacanta de Paste, lucrand voluntar la construirea unor locuinte pentru saraci pe un santier al organizatiei Habitat pentru Umanitate, din localitatea argeseana Oarja. Olandezii au sosit in Romania acum o saptamana.

Printre voluntarii din Arges, se numara directorul de vanzari pentru intreaga Europa al unei mari firme americane, unul dintre membrii familiei Philips, cea care a infiintat celebra firma cu acelasi nume, directorul financiar al unui aeroport, doi brokeri, sau urmasa pictorului Johannes Vermeer. in total, 17 olandezi care au renuntat la o excursie exotica si relaxanta pentru a munci voluntar in Romania.

Directorul de vanzari pentru Europa al companiei americane Flexcon, Jan Gerrit, prezent pe santier, ne-a marturisit ca pentru el a fost destul de interesant sa se transforme din seful care traseaza ordine sutelor de subordonati, intr-un simplu zilier care trebuie sa care lemne, fiare si alte materiale de constructii. "Am incercat sa fac ceva folositor pentru altii, pentru ca banii se cheltuiesc foarte usor. Dar atata timp cat ajuti pe cineva, iti da acel sentiment de implinire si ca ai facut ceea ce trebuie", ne-a spus Gerrit.

Ziarista Tineke Vermeer, urmasa a cunoscutului pictor Johannes Vermeer, munceste si ea voluntar pe santier, alaturi de sotul ei. Tineke ne-a declarat ca a optat pentru Romania si din curiozitatea de a vedea cum arata o tara proaspat aderata la Uniunea Europeana.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.