Peste o suta de politicieni, reprezentanti ai societatii civile, jurnalisti si patroni de presa, printre care Sorin Ovidiu Vintu, Dinu Patriciu si Camelia Voiculescu, au fost invitati la dezbaterea "Putere la puterea a patra", organizata astazi de Realitatea TV si de Radio Netherlands Worldwide, anunta agentia NewsIn.

La cea mai importanta dezbatere a anului despre media si politica au fost invitati sa participe patronii de presa Camelia Voiculescu (Intact), Dinu Patriciu (Adevarul Holding) si Sorin Ovidiu Vintu (Realitatea - Catavencu), dar si Claudiu Serban (Deputy Manager Ringier Romania). Din rindul jurnalistilor au fost invitati Cristian Tudor Popescu, Emil Hurezeanu, Catalin Tolontan si Razvan Ionescu. Dintre politicieni au fost invitati Calin Popescu Tariceanu, Mircea Geoana, Theodor Stolojan si Dan Voiculescu. La dezbatere vor participa si reprezentanti ai societatii civile. Dezbaterea "Putere la puterea a patra" are alti peste o suta de invitati, printre care politicienii Cozmin Gusa, George Becali, Petre Roman, Bogdan Olteanu, Adrian Cioroianu, Varujan Vosganian, ambasadorul Olandei la Bucuresti, excelenta sa domnul Jaap L. Werner.

Din partea societatii publice olandeze Radio Netherlands Worldwide (RNW) vor fi prezenti directorul general Jan Hook, Project Manager, Arjen de Wolff, editorul-sef Yoop Daalmeijer si directorul departamentului de Comunicatii, Herma Hulst. Dezbaterea, care va fi transmisa de Realitatea TV astazi, de la ora 18.50, va fi moderata de Robert Turcescu, Liviu Mihaiu si Mircea Toma.

Proiectul "Putere la puterea a patra", care este o premiera pentru Romania, pune in discutie o tema de actualitate pentru societatea romaneasca, legatura dintre informatie si putere si va dezbate subiecte precum implicarea in organizatiile media a unor investitori privati cu interese atit in afaceri, cit si in politica si influentarea politicii editoriale a publicatiilor si posturilor radio sau TV pe care le detin, blocarea de catre politicieni a accesului la informatii de interes public si privarea cetateanului de dreptul de a fi informat.


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.