Basescu isi cauta sustinatori la Vama Veche. Tariceanu se fotografiaza cu motociclete. Iar Geoana a capatat un ritm al vorbirii de-a dreptul oltenesc

Batalia pentru referendum se da cu toate mijloacele, cu fotografii spectaculoase pentru presa, aliati de prestigiu, muzica sau imagini trucate de pe Internet. Iar cele patru zile de vacanta sint exploatate politic din plin.

"Cotidianul" a facut o sinteza a ultimelor zile, care constituie o continua cursa a inarmarilor electorale venita dinspre Basescu, Tariceanu si Geoana: Traian Basescu a facut o baie de tineret, simbata seara, la Vama Veche. Tot simbata, Tariceanu a continuat, la Salonul de Motociclete, turul care incepuse cu avioane si continuase cu panglica taiata la Autostrada Soarelui.

Geoana a intrat direct in campanie prezidentiala. Vineri, la Craiova, liderul PSD a adunat citeva sute de olteni, iar miine, in Capitala, PSD se lauda ca va aduce 20.000 de invitati la o petrecere cu mici si bere.

Lupta se da cu toate mijloacele, cu fotografii spectaculoase pentru presa, aliati de prestigiu, muzica si chiar fotografii trucate de pe net. Iar cele patru zile de vacanta au inceput deja sa fie exploatate politic.

Traian Basescu a facut o baie de tineret, simbata seara, la Vama Veche. Aflat pe litoral, in vacanta de 1 mai, el a profitat de ocazie si s-a conformat obiceiului acestor zile: "Este conform traditiei sa-ti bagi picioarele in apa de mare de 1 mai". La Vama Veche, Basescu s-a oprit la Scoica, unde a baut o cafea si a dezbatut cu tinerii de pe terasa "chestiunea suspendarii". Dupa o serie scurta de dezbateri politice, dar si dupa un scurt tur de Vama, Basescu s-a retras la resedinta sa de la Neptun. Ieri, presedintele suspendat a iesit la plimbare prin statiune, singur, la volanul autoturismului sau.

Tariceanu zimbeste si mai larg

Calin Popescu Tariceanu, altfel destul de rigid si distant, a aparut brusc la toate evenimentele de lansare, tirguri sclipicioase motorizate, adica exact in acele ipostaze care puteau produce imagini numai bune pentru presa foarte populara - tabloidele si buletinele de la ora 19.00 au acoperit generos aceste iesiri.

In urma cu doua zile, a aparut la Expozitia de motociclete si ATV-uri de la Romexpo, alaturi de omul de afaceri Ion Tiriac si fostul tenisman Ilie Nastase. A conversat cu lumea si a vizitat, timp de o ora, standurile.

N-a pierdut nici inaugurarea a inca unei bucati din Autostrada Soarelui (tronsonul Drajna-Petresti), unde a aparut alaturi de ministrul Transporturilor, Ludovic Orban, seful de campanie PNL pentru demiterea presedintelui. Martea trecuta, Tariceanu n-a pierdut nici Expozitia de tehnica militara Romaero Baneasa, unde a testat un simulator de zbor. Situatia aminteste de imaginea lui Basescu la bordul unui simulator de salupa, testat cu ocazia unei vizite in Shanghai.

Campania anti-Basescu dusa de Mircea Geoana a trecut brusc la campanie pentru Presedintie. La mitingul desfasurat vineri la Craiova, liderul PSD a fost foarte clar: "Azi la Craiova, miine la Cotroceni!".

Nici sala nu s-a lasat mai prejos si a scandat un slogan, tot fara rima, dar in aceeasi directie: "Basescu cinci minute, Geoana presedinte!". Campania a continuat la inaugurarea biroului sau parlamentar din Bucuresti (linga Piata Obor), unde, cu persoanele primite in audienta, s-a discutat despre pensii sau pretul la medicamente.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.