Membri ai organizatiei "21 Decembrie" si ai Asociatiei "Noii Golani" au protestat ieri in fata Parchetului General, nemultumiti fiind de faptul ca dosarele Revolutiei si ale mineriadei din iunie 1990 nu sunt rezolvate mai repede. in acest context, presedintele Asociatiei 21 Decembrie, Teodor Maries, a declarat ca va solicita o intalnire cu procurorul general al Romaniei pentru a-i explica situatia. Pe de alta parte, procurorul-general, Laura Kovesi, declara in martie ca numarul procurorilor care investigheaza faptele comise in timpul mineriadei si Revolutiei a fost suplimentat.

Kovesi a mai explicat atunci ca in dosarul mineriadei sunt 35 de invinuiti, acest caz fiind anchetat de cinci procurori si politisti. Procurorul-general a mai spus ca a dispus constituirea acestui grup de lucru format din procurori si politisti pentru a se finaliza dosarul. Mai mult decat atat, Kovesi a adaugat ca 20 de procurori si militari se ocupa de dosarele Revolutiei, in aceasta ampla ancheta fiind angrenati magistrati militari din mai multe zone ale tarii, coordonati de catre Sectia Parchetelor Militare.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.