Presedintele Traian Basescu ar putea sa fie impiedicat sa se apere prin intermediul televiziunii si radioului public, sustine vicepresedintele democrat al Senatului, Radu Berceanu, in urma hotararii adoptate marti de Parlament.

Conform liderului democrat, Parlamentul nu ar fi trebuit sa stabileasca prin hotararea adoptata marti infiintarea unei comisii care sa repartizeze timpi de antena si sa monitorizeze interventiile televizate ale factorilor politici in perioada de campanie de dinainte de referendum, deoarece "de acest lucru se ocupa, de obicei, CNA, sau eventual ar fi putut s-o faca Autoritatea Electorala Permanenta". Senatorul democrat a afirmat ca "cele doua parti - Traian Basescu si sustinatorii acestuia, respectiv cei 322 de parlamentari si "cei care stau in spatele acestora" - ar fi trebuit sa aiba in comisia parlamentului o reprezentare egala, insa, potrivit lui Radu Berceanu, aceasta va fi constituita pe baza algoritmului politic.

"Nu am luat deocamdata o decizie daca vom participa la activitatile acestei comisii, dar si daca vom participa tot se va face un abuz, cu doua voturi ale PD din 15 nu putem face nimic", a spus senatorul democrat. El a explicat ca, in aceste conditii, este posibil ca membrii comisiei sa nu ii acorde presedintelui Traian Basescu timpi de antena suficienti pentru ‘a se apara’. "Probabil ca va face o asemenea repartizare incat sa nu poata spune nimic", a afirmat Radu Berceanu. Conform liderului democrat, hotararile Parlamentului nu pot fi atacate la Curtea Constitutionala spre deosebire de celelalte acte normative adoptate.

Plenul reunit al celor doua camere a adoptat marti un amendament la hotararea privind stabilirea datei referendumului pentru demiterea presedintelui Traian Basescu, amendament care prevede infiintarea unei comisii ce urmeaza sa stabileasca timpii de antena in perioada campaniei premergatoare referendumului si sa monitorizeze interventiile televizate ale factorii politici implicati.

La randul sau, vicepresedintele PD Sorin Frunzaverde a declarat ieri, intr-o conferinta de presa la filiala Caras-Severin a partidului sau, ca, in ipoteza in care la referendum votul populatiei va fi impotriva suspendarii presedintelui Basescu, partidele au obligatia sa faca alegeri parlamentare.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.