Compania turceasca Enka, subcontractoare a companiei Bechtel pentru lucrari la autostrada Transilvania, a fost amendata de ITM Cluj cu un miliard de lei vechi.
Inspectoratul Teritorial de Munca (ITM) a mai amendat cele doua societati, Enka si Bechtel, in luna martie, cu 10.000 de lei, respectiv 7.500 de lei. Atunci, in urma unui control, s-a descoperit faptul ca 121 de muncitori turci de la Enka nu aveau permise de munca necesare (de tip B, pentru muncitorii detasati in Romania). In aceeasi situatie se aflau trei angajati ai Bechtel. "Daca Bechtel a intrat in legalitate, la Enka lucrurile stau altfel. Saptamina trecuta am fost intr-un nou control si am descoperit ca, dintre cei 121 de muncitori gasiti fara permise in martie, 11 aveau acum permise, noua au plecat, iar restul, adica 101 muncitori, lucreaza, in continuare, fara permise. Mai mult, Enka a adus inca 34 de muncitori, calificati, tot in aceeasi situatie", a explicat ieri directorul ITM Cluj, Daniel Pacurariu.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.