Un nou raport al Amnesty International referitor la aplicarea pedepsei cu moartea in Irak ia in discutie cazul lui Mohammad Munaf, conform editiei online a "Los Angeles Times"
Mohammad Munaf, acuzat ca, alaturi de Omar Hayssam, ar fi orchestrat rapirea jurnalistilor romani Marie Jeanne Ion, Sorin Miscoci si Ovidiu Ohanesian, a fost condamnat la moarte prin spanzurare de justitia irakiana. Procurorii sustin ca Munaf si-ar fi recunoscut vinovatia, insa avocatul acestuia, Badee Arif Izzat, declara ca Munaf ar fi marturisit presupusa implicare in rapirea jurnalistilor dupa ce a fost torturat alaturi de alti coacuzati. Avocatul, citat de "Los Angeles Times", a precizat ca, in momentul in care completul format din trei judecatori a anuntat sentinta, acuzatul si-a rupt camasa de pe el pentru a le arata magistratilor semnele torturii. Izzat sustine ca in procesul lui Mohammad Munaf nu a fost audiat niciun roman.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.