Liderii clanului „Camataru“, Sile si Nutu, au fost trimisi in judecata intr-un nou dosar. Acuzatiile se refera la proxenetism si trafic de persoane, taxe de protectie, inselaciune, tlharii, precum si parazitarea sistemului de justitie.

Liderii clanului "Camataru", Sile si Nutu, au fost trimisi in judecata intr-un nou dosar de crima organizata. "Gardianul" a dezvaluit, in premiera, in urma cu doua saptamani, ca procurorii Directiei de Investigare a Criminalitatii Organizate si Terorism (DIICOT) au definitivat acest nou dosar, urmand ca inculpatilor sa le fie prezentat materialul de urmarire penala.

Noile acuzatii aduse periculoasei grupari interlope se refera la proxenetism si trafic de persoane, instituirea unor taxe de protectie, inselaciune, talharii si recuperari de datorii, precum si parazitarea sistemului de justitie. Alaturi de Nutu si de Sile Camataru, procurorii le-au mai trimis in judecata pe sora acestora, Angela Stoica, zisa "Angelica Camataru", si pe mama fratilor, Stoica Smaranda, zisa "Mimi Camatareasa", impreuna cu alte persoane cunoscute din randul clanului.

"Structurata pe principiile unui grup criminal organizat, gruparea condusa de inculpatii Balint Ion, zis Nutu Camataru, si Balint Vasile, zis Sile Camataru, si-a extins sfera de influenta in cadrul lumii interlope a municipiului Bucuresti, avand pretentia sa obtina beneficii materiale de pe urma oricaror activitati infractionale care erau derulate de membrii gruparii sale ori de catre persoanele care ajungeau sa se afle sub controlul sau.

Urmare influentei castigate pe parcursul timpului in lumea interlopa, fratii Nutu si Sile Camataru au ajuns sa medieze conflictele existente intre diversi interlopi, intretinand sau creand in unele situatii conflicte de asemenea natura tocmai pentru a le putea ulterior media, activitati de mediere pentru care, fara exceptie, le reveneau diverse sume de bani ori beneficii de alta natura", se arata in rechizitoriul Parchetului General.

Cercetari incepute in 1994

Una dintre cele mai banoase activitati infractionale, coordonate fie direct, fie prin interpusi, de lideri ai Clanului Camataru, a fost exploatarea unor femei care din diverse motive (fie ca au fost constranse, racolate sau indemnate in acest scop) au ajuns sa practice prostitutia.

Anchetatorii spun ca liderii clanului s-au implicat in astfel de activitati, deoarece sumele de bani obtinute din exploatarea prostituatelor constituiau un venit sigur si constant pentru acestia, venituri la care nu doreau sa renunte si care "erau absolut necesare pentru satisfacerea modului extravagant de viata adoptat de inculpati".
Procurorii sustin ca, in 1994, Fratii Nutu si Sile Camataru au racolat mai multe femei, inclusiv minore, in vederea practicarii prostitutiei, le-au inlesnit aceasta activitate si au tras foloase materiale de pe urma ei. Pentru aceste fapte, inculpatii au fost trimisi in judecata in 2005 si au fost condamnati la cate cinci ani de inchisoare de catre Tribunalul Bucuresti.

Furt de dosare de la instanta

Intre anii 2000 si 2004, chiar daca controlul proxenetismului era exercitat pe o scara la nivelul intregului Bucuresti, Sile Camataru a exercitat acest control cu ajutorul fratelui sau Nutu, avand in vedere pozitia castigata de Clanul Camataru in lumea interlopa a Capitalei. Nutu Camataru a actionat in mod constant pentru obtinerea si exercitarea controlului asupra proxenetilor care actionau pe raza Bucurestiului, inclusiv prin impunerea unor taxe de protectie, cu ajutorul altor membri ai clanului, cum ar fi Adrian Dinescu, zis "Adi", Stefan Gheorghe, zis "Fane", Alexandru Iacob, zis "Alex", si Adrian Panduru, zis "Limba".

Unul dintre cele mai importante roluri in activitatea de proxenetism l-a jucat sora mai mica a fratilor Camataru, Angela Stoica, zisa "Angelica Camataru", persoana considerata de anchetatori drept experimentata in activitati de acest gen. Angelica a mai fost condamnata, in 1999, de magistratii Judecatoriei sectorului 5 pentru proxenetism, in urma unei anchete derulate in anul 2004, "afacere" in care sora lui Sile si Nutu lucra impreuna cu un anume Costel Urzica, zis "Urzica". "La judecarea cauzei respective a fost sustras dosarul penal aflat pe rolul instantei de judecata, iar mai multi martori au fost determinati sa-si rectracteze declaratiile date in faza de urmarire penala si sa faca afirmatii mincinoase in fata instantei de judecata", se precizeaza in rechizitoriul DIICOT. Procurorii mai spun ca aceasta modalitate de sustragere a dosarelor in care membrii gruparii sunt judecati pentru comiterea unor infractiuni a mai fost aplicata si in situatia dosarului nr. 11043/2005, aflat pe rolul Judecatoriei sector 2, privind savarsirea de catre Nutu si Sile Camataru a unor infractiuni de talharie.

Reteaua «Discoteca Herastrau»

Angela Stoica a infiintat, astfel, o "subunitate" a clanului Camataru, avandu-l ca principal partener pe Costel Urzica, cunoscut proxenet, alaturi de care au pus bazele unor afaceri constand in proxenetism, trafic de persoane, lipsire de libertate si santaj.

Din aceasta "subunitate" mai faceau parte mama fratilor Camataru, Smaranda Stoica, zisa "Mimi Camatareasa", alaturi de Constantin Stoica, zis "Gulu", Iulian Marghiolescu, zis "Lala", Robert Cristian Boboc, zis "Robi", Stefan Gal, Alina Vasile, Danut Ion, zis "Jegu", Iulian Bocu, zis "calu Bocu" sau "Calu Iulian", si Eugen Gheorghe, zis ‘Calu Eugen". Astfel, potrivit sarcinilor trasate de Sile Camataru, "Angelica Camatareasa" se ocupa cu plasarea prostituatelor la Discoteca Herastrau, in timp ce Adrian Panduru "Limba" viza o clientela mai stabila si mai aleasa pentru prostituatele pe care le furniza.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.