Presedintele CNA crede ca romanul nu pune pret pe drepturile fundamentale

Desi considera ca "tipul de program pe care il difuzeaza Diaconescu este unul la limita legii, de fiecare data", frica de reactia pe care opinia publica o va avea il determina pe Ralu Filip sa ezite sa ia aceasta masura radicala. In toamna anului 2002, OTV si-a intrerupt emisia, in urma unei decizii luate de CNA. Hotararea aceasta a starnit, la acea vreme, proteste violente, fiind considerata o forma de cenzura. Filip considera ca cei care se uita la OTV se ghideaza dupa principiul "daca nu ai omorat, atunci poti sa jignesti si sa injuri, pentru ca nu moare nimeni din asta".

Presedintele CNA spune ca aceasta parte a publicului ar reactiona violent la inchiderea pentru a doua oara a postului. CNA asteapta acum sa intre in posesia raspunsului la solicitarea pe care a facut-o catre Agentia Nationala de Administrare Fiscala. Ei trebuie sa verifice cuantumul de amenzi platite de OTV din 2002 pana in prezent.

In toamna anului 2002, postul OTV si-a intrerupt emisia in urma unei decizii luate de Consiliul National al Audiovizualului. Hotararea aceasta a starnit, la acea vreme, proteste violente, fiind considerata o forma de cenzura si o sfidare a Constitutiei. Desi are motive suficiente sa o faca din nou, frica de reactia pe care opinia publica o va avea il determina pe Ralu Filip sa ezite sa ia aceasta masura radicala. CNA asteapta acum sa intre in posesia raspunsului la solicitarea pe care a facut-o catre Agentia Nationala de Administrare Fiscala, in urma cu aproximativ o luna. Acestia trebuie sa verifice cuantumul de amenzi platite de OTV din 2002 pana in prezent. Potrivit Legii audiovizualului, un post de televiziune isi poate pierde licenta audiovizuala daca nu isi achita amenzile primite in termen de 6 luni. (Anamaria Preda)

Ati primit raspunsul la solicitarea privind verificarea cuantumului de amenzi platite de OTV?

Situatia din 2002 incoace - de cand a inceput OTV sa primeasca sanctiuni - nu a ajuns inca la CNA. Am intrat in posesia doar a unei hartii in care se spune ca, atunci cand va fi gata aceasta situatie, ne va fi trimisa.

Chiar daca v-a dat motive suficiente pana acum, nu ati mai luat masura din 2002, aceea de a inchide postul lui Dan Diaconescu. Ce va opreste?

Un posibil considerent pentru care nu inchidem OTV-ul este si teama, pentru ca nu a fost o experienta prea placuta data trecuta (in anul 2002, n.r.), atunci cand, cu exceptia unei parti a presei scrise care a fost de partea noastra, in rest pe nimeni nu a interesat ce se intampla cu CNA-ul. Nici in Parlament, nici la Guvern, nici la alte institutii, si nu e usor sa te vezi plin de scuipati si alergat. Pana una alta, ne-am facut datoria, sanctionand cele mai multe din abaterile postului. In instanta iata ca - incet-incet toate raman definitive, ceea ce inseamna ca am procedat legal si mai departe este treaba ANAF-ului sa execute aceste amenzi.

Ati afirmat de mai multe ori ca le mai dati o sansa celor de la OTV, desi de multe ori au calcat stramb. De ce aceasta ingaduinta? De ce nu le retrageti licenta si gata?

Pentru ca nu este o masura foarte populara si CNA, ca institutie, nu este pe deplin inteles de catre public. Exista oameni carora, daca le place o emisiune, pentru ei nu conteaza ca acea emisiune nu este in regula, conteaza doar faptul ca le place, ca vor sa o vada in continuare si nu concep ca cineva sa vina sa le spuna ca nu se pot uita la acea emisiune.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.