Serviciul Teritorial Cluj a citat, luni, mai multe persoane in dosarul pe care il instrumenteaza impotriva omului de afaceri Arpad Paszkany – finantatorul echipei CFR Cluj, acuzat de sprijinirea unui grup infractional si instigare la santaj, transmite corespondentul NewsIn.

Este vorba de membrii a doua comisii: cea de licitatie pentru asocierea Consiliului Judetean (CJ) Cluj cu o firma privata, in vederea construirii unui mall in cartierul clujean Gheorgheni, langa actualul Complex Uniters "T" si cea de rezolvare a contestatiei depusa de firma care a pierdut, firma reprezentanta de Arpad Paszkany. Potrivit consilierului UDMR Matis Jeno - chemat la DIICOT marti, 17 aprilie -, citatia a fost trimisa, luni, la sediul Consiliului Judetean.

Surse judiciare au confirmat pentru NewsIn ca pe numele a zece consilieri judeteni din cele doua comisii si cateva persoane din din aparatul CJ Cluj, prezenti in comisii s-au emis citatii de prezentare la DIICOT in calitate de martori. Licitatia pentru mall - despre care Paszkany sustine ca a fost falsificata in defavoarea sa, in memoriul devenit celebru prinmentionarea sa de catre presedintele Traian Basescu - a fost castigata in 2005 de Iulius Group, firma patronata de IulianDascalu. Acesta este parte vatamata in dosarul "Gazeta" si cel care a depus plangere penala impotriva lui Arpad Paszkany.

In Dosarul "Gazeta", DIICOT-Serviciul Teritorial Cluj a trimis in judecata 9 persoane din cadrul trustului de presa cu acelasi nume, pentru santaj calificat in forma continuata si constituire de grup infractional. Extinderea cercetarilor a dus la punerea sub invinuire a lui Arpad Pasznaky, considerat de procurorii DIICOT cel care a orchestrat santajul pentru care sunt judecati jurnalisti si directori din cadrul trustului. Interceptari telefonice din dosarul "Gazeta" arata ca Paszkany ar fi dorit ca presedintele trustului de presa, Liviu Man, inculpat in dosar, sa ii fotografieze la o intalnire cu acestia, pe Iulian Dascalu si Marius Nicoara, presedintele CJ Cluj - ambii parti vatamate in Dosarul Gazeta - , pentru a avea dovezi ca licitatia pentru mall a fost falsificata de Nicoara in favoare firmei lui Dascalu.

Licitatia pentru mall a fost denuntata in instanta de Paszkany care a castigat o parte din procese insa a renuntat la litigiu in cele din urma. Inainte de demersul in instanta comisia CJ Cluj i-a respins omului de afaceri contestatia.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.