Ministrul Apararii, Teodor Melescanu, s-a intalnit joi si respectiv vineri cu ambasadorii Statelor Unite, Nicholas F. Taubman, si Marii Britanii, Robin Barnett pentru a purta primele discutii referitoare la retragerea trupelor romanesti din teatrul de operatiuni militare din Irak.
Aflat joi la deschiderea unei sesiuni de comunicari stiintifice, domnul Melescanu, a declarat ca, in opinia sa, stabilirea uneui calendar al retragerii din Irak, presupune cu necesitate realizarea mai multor pasi. "Primul pas este adoptarea unei decizii politice in cadrul CSAT pentru retragere. Dupa aceasta decizie, negocierea calendarului de retragere se va desfasura cat mai rapid. In aceste conditii, considera, noul ministru al apararii "sfarsitul anului este un termen realist". Cu aceeasi ocazie, Melescanu a declarat ca isi doreste ca discutia pe tema retragerii din Irak sa "iasa din zona confruntarii politice" si sa fie una "foarte serioasa, bazata pe chestiuni obiective, pe analize, care sa ne permita sa luam o decizie in cunostinta de cauza".

Marti, el anuntase ca fixarea unui calendar de retragere trebuie convenit cu ceilalti membri ai Coalitiei, pozitie sustinuta si de marele avocat al acestei idei, premierul Calin Popescu Tariceanu, care a precizat la randul sau, ca aceasta nu poate fi "intempestiva" sau in dezacord cu aliatii. Miercuri, ambasadorul Taubman si joi, ambasadorul Barnett, s-au intalnit si cu noul sef al diplomatiei romanesti Adrian Cioroianu, unde cu siguranta au abordat, printre altele si subiectul retragerii Romaniei din Irak.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.