Liderul PNG, Gigi Becali, este primul politician care a anuntat ca va candida in caz de anticipate la prezidentiale. El a mentionat insa ca nu-l va ataca pe Basescu.

Imediat dupa ce a auzit de intentia presedintelui, Becali a anuntat raspicat: "Vreau sa fie foarte clar, voi candida, dar nu il voi ataca niciodata in campanie pe domnul presedinte Traian Basescu, un om care isi da demisia de onoare, dovedind ca are demnitate, un om pe care l-au tradat premierul si Parlamentul Romaniei". De cealalta parte, Basescu a anuntat ca se va duce simbata la Bistrita s-o vada din nou jucind pe Steaua. Desi, potrivit sondajelor, sint principalii adversari in cursa pentru Cotroceni, Becali si Basescu nu mai contenesc cu amabilitatile reciproce.

"George Becali va candida la alegerile prezidentiale, eventual anticipate, si nu va duce o politica de atacare a lui Traian Basescu. PNG si Becali se vor concentra pe o campanie pozitiva", a declarat ieri, intr-o conferinta de presa, numarul doi din PNG, Dan Pavel. Aceasta declaratie vine in completarea celei facute joi seara de Becali, care a afirmat chiar ca intentioneaza sa colaboreze cu Basescu.

Cum in Romania postdecembrista o campanie electorala neagresiva nu s-a vazut, se poate estima ca, de fapt, Becali va fi, in termen sportiv, "iepurele" actualului presedinte.

Dan Pavel a mai spus ca "Becali nu a fost de acord cu situatia in care se afla acum presedintele Traian Basescu, de a fi hartuit de fostii parteneri politici si suspendat de Parlament". De partea cealalta, seful statului a anuntat ca va participa la meciul Gloria Bistrita - Steaua. Toate aceste semnale intaresc ideea unui posibil blat politic intre primii doi concurenti pentru Cotroceni.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.