Radu Enache nu mai este consilierul juridic al FC Steaua, dupa ce Gigi Becali a aflat ca acesta il apara pe „huliganul cu lantul“. „Mi-a stricat imaginea“, a spus Becali, in incercarea de a scapa de oprobriul public. Batausul a fost coleg in liceu si e prieten bun cu baiatul avocatului, astfel ajungand sa apeleze la serviciile juristului din Ghencea.

Batausul "Tweety" a facut parte si din grupul de stelisti asmutiti de Becali anul trecut pe cei care au luat parte la parada gay. Radu Enache figureaza in evidentele Jandarmeriei ca ar fi atacat manifestantii in zona Pietei Unirii.

Gigi Becali, finantatorul Stelei, a rupt colaborarea pe probleme juridice cu Radu Enache, dupa ce a auzit ca acesta l-a aparat pe Catalin Iordan, agresorul cameramanului TVR. "Am ramas blocat cand am citit ca el il apara pe huligan. Mi-a stricat imaginea mea si a Stelei. L-am sunat imediat si i-am spus ca incetam orice colaborare", a spus Becali, ieri, intr-o conferinta de presa organizata special. Din cauza comportamentului fanilor din timpul meciului cu Dinamo, seful Stelei a anuntat ca nu mai finanteaza nici o deplasare a suporterilor.

Gigi Becali s-a dezis public de faptul ca clubul Steaua l-ar proteja in vreun fel pe Catalin Iordan, huliganul care a lovit un cameraman al TVR inaintea meciului Steaua - Dinamo. Aceasta ipoteza a aparut dupa ce Iordan a aparut la Politie insotit de avocatul Radu Enache, cel care era si consilierul juridic al clubului din Bulevardul Ghencea. "Nu clubul Steaua il apara pe acel huligan care a dat cu lantul. Cand am citit stirea ca a mers la Politie cu Enache, am ramas blocat. I-am sunat pe toti de la club, pe MM Stoica, pe Argaseala. Nici unul nu fusese anuntat", a povestit Gigi Becali. Acesta l-a sunat pe jurist si i-a cerut explicatii. "Meseria mea este libera si am dreptul sa apar pe oricine", i-a replicat acesta. Becali a luat atunci o decizie radicala: "I-am spus ca atunci sunt si eu liber sa rup contractul de colaborare cu el". Finantatorul Stelei a declarat ca hotararea a fost luata in semn de respect fata de presa.

Deplasarile se vor face doar pe banii suporterilor
Incidentele petrecute la meciul Steaua - Dinamo l-au facut pe Gigi Becali sa taie finantarea pentru galerie. "De acum incolo, nu voi mai da bani pentru nici o deplasare a galeriei. Nu am nevoie de suporteri cu lanturi si cagule pe fata. Vreau ca pe stadionul Steaua sa se poata veni cu familia", a spus Becali, care crede ca totul s-ar rezolva daca ar fi el seful Jandarmeriei: "Trebuie sa se ia masuri. Sa fie condamnati si interzisi pe stadion. Ia sa bagi doi-trei la inchisoare. Sa vezi cum se linistesc imediat!".

Avocatul este tatal celui mai bun prieten al lui «Tweety»
Faptul ca "huliganul cu lantul" este aparat de un avocat angajat chiar la clubul sustinut de asa-zisul suporter, Catalin Iordan, a facut ca FC Steaua si Gigi Becali sa fie invinuiti ca apara un om acuzat de ultraj si distrugere. Varianta ca finantatorul gruparii din Ghencea este chiar cel care l-a indemnat pe consilierul juridic Radu Enache sa apere un derbedeu a picat, ieri, cand Becali s-a dezis de metodele huliganice ale unora dintre fanii "ros-albastri". Atunci, care este legatura dintre huligan si avocatul sau? Dupa unele informatii, Iordan a fost coleg in liceu chiar cu baiatul lui Enache, acestia fiind buni amici, astfel ca printr-o metoda cat se poate de simpla a apelat la serviciile unui avocat care este chiar tatal prietenului sau. In plus, Radu Enache este un om cu influenta mare. Legatura lui cu Gigi Becali este aceea ca i-a sustinut interesele atat in 2003, cand patronul a preluat clubul din Ghencea de la Viorel Paunescu, cat si in 2006, cand a intermediat tranzactia dintre FC Steaua si MApN pe tema stadionului. Totodata, Enache este cel care l-a reprezentat in procesele cu Anghel Iordanescu si Sebastian Bodu.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.