Fostul ministru al economiei, senatorul PC Codrut seres, este urmarit penal si in dosarul Hidroelectrica, alaturi de alte opt persoane din conducerea acestei societati si din cea a Autoritatii Nationale de Reglementare in Domeniul Energiei.
DIICOT a declansat urmarirea penala la inceputul acestei luni, cei noua fiind acuzati de complot, subminarea economiei nationale si asociere in vederea savarsirii acestor infractiuni. Parchetul a anuntat ieri ca invinuitii s-au folosit de functiile de conducere in care au fost investiti si s-au constituit, in perioada 2001-2003, intr-o grupare avand o structura suprapusa pe organigrama societatii SC Hidroelectrica SA. Gruparea ar fi folosit SC Hidroelectrica "in scopuri contrare obiectivelor statuate legal, scopuri ce au fost de natura sa submineze economia nationala prin afectarea functionarii sistemului energetic national in conditii de siguranta, cu repercusiuni grave asupra intregului sistem economic national".

Parchetul mai sustine ca, prin manopere ilicite, acestia ar fi creat o paguba in dauna Hidroelectrica "si, implicit, in dauna economiei nationale, punand in pericol grav siguranta Sistemului Energetic National".


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.