Procesele de coruptie care au fost declansate trebuie incheiate. Legea Agentiei Nationale de Integritate trebuie deblocata. Iar cotele de absorbtie a fondurilor europene sunt nesatisfacatoare. Acestea sunt nemultumirile raportorului pentru Romania al Comisiei de Afaceri Europene din Bundestag, Gunther Krichbaum. intr-o conferinta de presa tinuta ieri la Bucuresti, oficialul german nu s-a sfiit sa critice Romania, folosind un ton transant.

Sa auda noul ministru al Justitiei

Sustinator al fostului ministru al Justitiei, Monica Macovei, Gunther Krichbaum a transmis un mesaj clar celui care a inlocuit-o pe Macovei, Tudor Chiuariu: este necesara continuarea eforturilor in ceea ce priveste reforma Justitiei si combaterea coruptiei, in perspectiva raportului pe care Comisia Europeana il va prezenta in iunie si in urma caruia Parlamentele nationale ale statelor UE ar putea cere "aplicarea sau neaplicarea anumitor masuri". Adica activarea clauzei de salvgardare pe Justitie. "Avem nevoie de progrese in combaterea coruptiei. Anumite procese declansate trebuie incheiate. Nu vreau sa dau nume, dar anumite cazuri sunt de notorietate si nu au fost incheiate pana acum", a spus Krichbaum. Krichbaum a avertizat ca grupul crestin-democrat CDU-CSU din care face parte nu va cere prelungirea monitorizarii Romaniei doar daca "totul va fi absolut perfect".

ANI, diluata de senatorii - juristi

De asemenea, Gunther Krichbaum si-a facut temele si este informat in legatura cu tergiversarea legii ANI. in opinia sa, senatorii din comisia juridica au "diluat" legea, iar impasul in care se afla adoptarea actului normativ trebuie depasit. Cum? "Primului-ministru si actualului ministru de Justitie li se cere sa actioneze cu multa tarie in acest sens", a spus Krichbaum.

"Cred ca exista anumiti parlamentari care s-ar putea vedea lezati de interesele lor prin adoptarea acestei legi", a adaugat oficialul german.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.