Cameramanul batut de suporterii stelisti spune ca oamenii legii au emis comunicate in care „i se cauta nod in papura"

Robert Cristea, cameramanul TVR agresat de mai multi fani stelisti, este deranjat de felul cum sefii Jandarmeriei incearca sa-l faca vinovat pentru pumnii incasati.

Reporterul de 34 de ani a primit un concediu medical de doua saptamani si ar putea ajunge la o interventie chirurgicala pentru inlaturarea unui hematom sever de pe piciorul drept.

Domnule Cristea, ati fost avertizat de fortele de ordine sa nu intrati zona in care ati fost agresat?

Nici vorba. Oricum nu avea cine sa ma avertizeze. Eu am ajuns la stadion la ora 16.30 pentru ca trebuia sa transmitem in direct. in acel moment erau doar jandarmii care controlau spectatorii la intrare si vreo cinci alti jandarmi calare care stateau langa un gard. Nimeni nu m-a avertizat in vreun fel si nici nu avea de ce sa o faca pentru ca era liniste. Nimic nu avea sa anunte ce avea sa se intample.

Cum s-a ajuns atunci la agresarea dumneavoastra?

S-a intamplat in jurul orei 17.10. La un moment dat, a aparut un grup de vreo 80 de suporteri care nu erau insotiti de niciun jandarm. Majoritatea au incercat sa escaladeze un gard, fiind opriti de jandarmi. Eu eram la 20-30 de metri si filmam scena. Cineva a venit din spate si m-a lovit cu piciorul in glezna. Cand m-am intors, aceeasi persoana m-a mai lovit de cateva ori peste picioare cu un lant. Evident, am cautat protectie indreptandu-ma spre cei cinci jandarmi calare. in preajma lor am fost surprins de grupul de suporteri care incercase escaladarea gardului. Am fost batut cu pumnii, cu picioarele, am fost intepat cu o cheie, cred, in umar si mi-a fost sparta camera. Am reusit totusi, in ciuda durerii, sa-i filmez aproape pe toti pentru a putea fi identificati.

Nu ati primit niciun ajutor?

Nu a intervenit niciun jandarm. Sicer nici nu mai stiu in acele clipe ce au facut jandarmii calare. Am aflat din comunicate ca nu aveau voie sa se dea jos. Pai eu cand am ajuns la stadion erau jos langa cai si stateau de vorba.

Ati primit vreo explicatie?

Pai asta ma deranjeaza cel mai tare. Atunci a venit un ofiter care si-a cerut scuze pentru tot incidentul si a spus ca nu erau pregatiti pentru asa ceva, ca nu aveau suficiente efective. Acum, Jandarmeria emite comunicate prin care mi se cauta nod in papura, conform carora eu sunt vinovat. in plus mi s-a spus ca nu s-a intervenit pentru ca lucrurile puteau degenera. Pai puteam sa mor acolo, trebuia sa se intample si mai rau ca sa intervina? in comunicatele Jandarmeriei se spune ca am anuntat incidentul la ora 19. Nu este adevarat, eu i-am anuntat imediat inainte sa fiu transportat la spital. Sunt putin dezamagit de Jandarmerie.

Care este starea sanatatii dumneavoastra?

Acum ma aflu acasa, intr-un concediu medical de doua saptamani. Nu pot calca pe piciorul drept, unde am un hematom mare pe gamba. Saptamana viitoare voi merge la un nou control, unde se va decide daca se va apela la o interventie chirurgicala pentru extragerea hematomului.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.