Noii ministri ai Cabinetului Tariceanu au depus, ieri, juramantul in fata presedintelui Traian Basescu, dar, pentru prima oara la o astfel de ceremonie, Administratia Prezidentiala nu a oferit si o cupa de sampanie.

seful statului a tinut un discurs mult mai scurt decat de obicei, in care i-a avertizat pe membrii guvernului ca va fi un observator "extrem de exigent" al activitatii lor. Basescu nu s-a abtinut si de la o mica ironie care a provocat o grimasa a premierului Tariceanu. "imi pare rau ca nu e prezent la aceasta ceremonie si domnul Mircea Geoana. L-am invitat in calitate de presedinte al unui partid care a sustinut si, cu siguranta, va sustine in continuare actualul guvern", a declarat zambind Basescu. El le-a mai spus noilor ministri ca si-ar dori ca, la sfarsitul mandatului lor, sa infirme aprecierile facute acum doua zile.

Miercuri seara, seful statului a afirmat ca actualul guvern seamana cu un consiliu de administratie, care reprezinta interese de afaceri. Ieri, dupa discurs, presedintele Romaniei a dat mana, fara niciun pic de caldura, cu premierul si alti cativa inalti demnitari, dupa care a parasit brusc sala. Ramasi fara obisnuita cupa de sampanie, insotita de schimburi de amabilitati, ministrii guvernului Tariceanu s-au felicitat intre ei si au parasit val-vartej Palatul Cotroceni.