Tensiunile de pe scena politica din Romania afecteaza deja indicativii acordati economiei autohtone, agentia de rating Standard&Poor's (S&P) coborand ieri in premiera ratingul Romaniei, de la pozitiv la stabil. Agentia de rating Moody's a anuntat ca nu schimba ratingul, dar si-a manifestat ingrijorarile privind actuala agitatia politica

Agitatia politica ne-a scazut ratingul Agentia internationala de rating Standard&Poor's (S&P) a coborat ieri perspectiva ratingurilor atribuite Romaniei de la pozitiv la stabil, datorita lipsei de transparenta a factorului politic. In acelasi timp, agentia a confirmat ratingurile in moneda straina pe termen lung si scurt la "BBB-", respectiv "A-3", si in lei la "BBB" si "A-3".

"Reviziuirea perspectivei este indicata de prelungirea lipsei de vizibilitate politica de la inceputul lui 2007, ceea vine intr-un moment cand problemele ce tin de politici raman semnificative, atat in ceea ce priveste refirneke structurale necesare pentru a beneficia din plin de statutul de membru al UE, cat si din punctul de vedere al angajamentului de a tine in frau dezechilibrele externe tot mai mari alimentate de cerere", spune Remy Salters, analistul sef al S&P pentru Romania.

Aderarea la UE a aparut intr-un moment de incertitudine politica tot mai mare, comenteaza analistii agentiei. Tensiunile din interiorul executivului si intre executiv si parlament, i-au tinut ocupati pe politicieni. Astfel, Calin Popescu Tariceanu a dizolvat fragila coalitie de dreapta-centru si a format un guvern minoritar condus de PNL, mai spune in raport S&P.

Agentia spune ca noua coalitie va supravietui doar cu sprijinul social-democratilor.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.